18+ | Spill ansvarsfullt | Regler og vilkår gjelder | Betalt innhold

Fotball EM 2021

Snart er det igjen duket for et fotballmesterskap for herrer. Det er EM fotball 2021 som står for døra denne gang, og for et EM vi kan vente oss!

Denne gangen skal nemlig en rekke nyvinninger få sin debut. Dette er første gang turneringen skal ha hele 24 deltakerland. Dette byr selvsagt på flere kamper, mer underholdning og mulighet for små land til å spise kirsebær med de store.

Spil med bet365 til EM 2021. Bruk koden BIGBET ved registrering:

BIGBET
Klikk for å kopiere!

Regler og forhold gjelder +18 | Bonuskoden bigbet kan brukes i løpet av registrering, men det endrer ikke tilgjengelig beløp på noen som helst måte.

 
Fotball em 2021

Noe annet som er nytt av året, er at kvalifiseringen ikke bare består av det vante gruppespillet. Nei, denne gang har også landslagsserien, Nations League, innvirkning på kvaliken.

Fotball EM 2021 skal også spilles i mange forskjellige byer, rundt om i en rekke forskjellige europeiske land. Semifinalene og finalen spiller på ærverdige Wembley Stadium i London, men gruppespill, åttendedels- og kvartfinaler går for seg over hele kontinentet. Det ligger med andre ord an til folkefest både her og der til neste sommer takket være nytt, innovativt EM kampoppsett.

Hvilke land som kommer til å kjempe i toppen kan det kanskje være litt tidlig å si så mye om. Allikevel er det jo en del navn man allerede kan begynne å snuse på. Det som er sikkert er at vi kan se fram til stor underholdning og mangt et stjernespekket mannskap i aksjon i fotball EM 2021.

Fotball EM 2021 er en turnering uten vertsland

Kampoppsettet for EM 2021 er helt unikt. Mens vi i mange år har hatt et bestemt vertsland, senest Frankrike i 2016, eller to vertsland som delte på mesterskapet, slik som Polen og Ukraina i 2012, eller Sveits og Østerrike i 2008, så skal fotball EM i 2021 spilles over hele Europa.

Denne gang får vi et EM kampoppsett som fordeles over hele 11 forskjellige byer, i 11 forskjellige land. Spredningen er veldig stor.

Lengst i vest skal kamper spilles i Dublin, i Irland, mens lengst i øst finner vi Baku i Aserbajdsjan. Den nordligste vertsbyen er St Petersburg, mens den sørligste er Roma. Her har du en kjapp oversikt over alle stadionene hvor fotball EM skal avholdes:

 • Krestovsky Stadium, St Petersburg, Russland
 • Johan Cruyff Arena, Amsterdam, Nederland
 • Allianz Arena, München, Tyskland
 • Parken, København, Danmark
 • Hampden Park, Glasgow, Skottland
 • Púskas Aréna, Budapest, Ungarn
 • Arena Națională, Bukarest, Romania
 • Ramon Sanchez, Sevilla, Spania
 • Olympic Stadium, Baku, Aserbajdsjan
 • Stadio Olimpico, Roma, Italia
 • Wembley Stadium, London, England

Her skulle det være nok av alternativer som frister for reiselystne fotballsupportere. Fotballhistorisk sus mangler heller ikke med legendariske stadion navn som Stadio Olimpico, Wembley og Hampden. Og når vi tar med at mange av anleggene også er splitter nye, ja da skjønner man at alt ligger til rette for et heidundrende EM 2021.

Et EM kampoppsett foreligger allerede for avsluttende runder. Kvartfinalene spilles i München, Baku, St Petersburg og Roma. Begge semifinalene, pluss finalen, går på Wembley. EM fotballen begynner den 11. juni 2021 på Stadio Olimpico, mens finalen går 11. juli 2011.

Fotball EM 2021 er det største EM noensinne

Noe nytt og spennende med fotball EM 2021 er at hele 24 land får være med. Dette er siste steg i en voldsom vekst. Da Danmark vant EM i 1992, som hittil eneste nordiske land, var det kun åtte nasjoner som fikk delta i sluttspillet!

Med 24 deltakerland risikerer vi sannsynligvis ikke at vi går glipp av stjernespillere fra mindre land, eller at noen av favorittene dummer seg ut i kvaliken og snyter oss for sine storspillere. Både Nederland og England har jo prestert å ikke kvalifisere seg i nyere tid. Dette skulle det være mindre fare for med så mange tilgjengelige plasser i sluttspillet.

Det skulle jo også være mer sannsynlig at morsomme outsiderlag skal kunne dukke opp, og overraske oss alle.

euro 2021

Fotball EM 2021 – hvem er favorittene?

Mye kan skje før turneringen starter. Nye stjerner kan plutselig dukke opp. Etablerte storspillere kan falme. Skader og formsvikt kan gjøre sitt. Men selv nu kan vi si at en del favoritter allerede utmerker seg. Ser vi på de europeiske lagene som gjorde det skarpt i sist VM, i Russland i 2018, kan vi trekke en del konklusjoner.

England kom seg til semifinalen, landets beste resultat siden EM 1996, med et ungt lag. De har fortsatt å gjøre det bra i kvaliken. Det er ingen grunn til ikke å ta Gareth Southgates mannskap på alvor i EM. Særlig når England jo er vertskap for de viktigste kampene.

Belgia røk også ut i semifinalen i Russland, og rundspilte engelskmennene både i gruppa, og i bronsefinalen. Men en ting taler mot belgisk triumf i fotball EM 2021. Det er at nøkkelspillerne vil være 30 eller over. Er etterveksten i Belgia virkelig god nok?

Kroatia tok seg helt til finalen. Det velse landet fra Balkan overpresterte utrolig, og ble mange nøytrale tilskueres yndlinger. Men om Belgias stjerner begynner å eldes, er det samme enda mer sant for Kroatia. Storscoreren Mandzuikic og stjernene Modric og Rakitic har allerede lagt opp som landslagsspiller.

Da kommer vi til verdensmestrene Frankrike. De vant VM fullt fortjent. Og det gjorde de med et ungt mannskap. Mbappe vil fremdeles være en ungfole når EM fotballen begynner. Det samme gjelder karer som Dembele og Coman.

Dessuten vil rutinerte Pogba og Kante være i sin beste alder. Det er ingen grunn til å tro at Didier Dechamps gutter ikke skal kunne levere varen i fotball EM 2021.

Hvordan innvirker Nations League på kvaliken?

Vi har så vidt nevnt Nations League. Dette er altså den nye serien fra 2018 som spilles blant europeiske landslag, der de forskjellige nasjonene deles inn i divisjoner. Opprykk og nedrykk gjør at det hele blir ekstra intenst, og langt mer underholdende enn vennskapskampene Nations League ble innført for å erstatte.

Hva gjelder EM kampoppsettet i 2021 er Nations League relevant på den måten at lagene som gjorde det best i sine respektive divisjoner, er garantert minst en play-off kamp i kvalifikasjonen. Det vil si at uavhengig av hvor lag som vant sine divisjoner i Nations League havner i sine EM kvalifiseringsgrupper, vil de få mulighet til å spille EM fotball gjennom play-off uansett.

Hvilken gruppe er mest spennende?

Det er ingen tvil om at det er mange spennende grupper i Euro 2021. Men ingen grupper ser mer spennende ut enn Gruppe F. Her møter Portugal, Frankrike, Tyskland og Ungarn hverandre i en rasende farlig gruppe.

Portugal og Frankrike må være små favoritter for å ta de to første plasseringene. Tyskland har vært i en overgangsfase i noen år. Og sjokknederlaget 0-6 mot Spania i Nations League, det største i en kamp av betydning for Tyskland noensinne, må ha gitt det tyske folksjelen en rystelse.

Heldigvis for tyskerne rykker også de beste lagene på tredjeplass videre. Så med uavgjort og litt bank til Ungarn vil tyskerne fortsatt kunne spille på hvis de som forventet henger etter Frankrike og Portugal.

Fotball EM 2021 våre stalltips

Kommer Norge til EM 2021?

Dessverre lyktes ikke Norge i å kvalifisere seg til EM 2021.

Norge tapte kun en kamp i kvalifiseringsgruppen – som forventet borte mot Spania. Men med 5 uavgjorte klarte laget ikke slå Sverige i kampen for andreplassen. Og i play-off ble det til et skuffende nederlag i første runde mot Serbia.

Hvis vi skal finne noen optimisme, så er det at fremtiden ser spennende ut. Med unge spillere som Erling Håland, Kristoffer Ajer, Kristoffer Askildsen, Martin Ødegaard og sist Jens Petter Hauge, som har byttet til AC Milan, er det grunn til igen å tro på norsk deltakelse snart på et EM eller VM.

Nåværende tropp

Spiller Lag
Rune Jarstein Hertha BSC
André Hansen Rosenborg
Sondre Løvseth Rossbach Odds Ballklub
Jørgen Skjelvik LA Galaxy
Kristoffer Ajer Celtic
Even Hovland Rosenborg
Sigurd Rosted Gent
Håvard Nordtveit Hoffenheim
Omar Elabdellaoui Olympiacos
Jonas Svensson AZ
Martin Linnes Galatasaray
Stefan Johansen West Bromwich Albion
Mohamed Elyounoussi Celtic
Sander Berge Southampton
Mats Møller Dæhli St. Pauli
Ole Selnæs Shenzhen
Markus Henriksen Hull City
Martin Ødegaard Real Madrid
Joshua King Bournemouth
Alexander Sørloth Gent
Erling Håland Dortmund
Bjørn Maars Johnsen AZ
Ola Kamara Shenzhen

Fotball EM 2021 – våre stalltips (så langt!)

Hvis du har lyst til å spille på oddsen i løpet av fotball EM 2021, er det allerede en del tips å merke seg.

Frankrike blir nok favoritt hos oddssetterne. Det vil si at oddsen selvsagt nok vi bli lav på et verdensmesterne også blir europeiske mestere. Derimot kan en del outsidere også gjøre det bra. Hva med et småfrekt tips på at Nederlands ungdommer kan gå hele veien?

Eller kanskje at Polen – som alltid herjer i kvalik og flopper i turneringer – omsider skal prestere når det gjelder? Angrepsrekka med Lewandowski, Milik og Piatek er helt i toppen.

Toppscorertittelen er notorisk vanskelig å spå. Det gjør at man kan finne gode odds selv på favorittene. Her er det vanskelig å unngå navn som Mbappe, Kane, Lewandowski og Griezmann.

Men et lurt knep er å se det an til vi vet hvordan formen er hos de store kanoene. Skader, karantene eller dårlig form kan være av største betydning for å få svar på disse spørsmålene.